Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Porcupine Tree - The Incident

Τους Porcupine Tree τους γουστάρω κάργα. Στις 21 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν το δέκατο studio άλμπουμ τους (σε διπλό τσι-ντι) με τίτλο ''The Incident''. Μπορεί ο Steven Wilson να το έχει παραχέσει με τις καινούργιες κυκλοφορίες (μαζί με solo άλμπουμ και τα διάφορα project που συμμετέχει κυκλοφορεί 3-4 δουλειές κάθε 2 χρόνια) και να μη τον προλαβαίνεις, αλλά στους P.T. στέκομαι σούζα.
Δεν περιμένω τρομερές διαφορές από το ''Fear of a Blank Planet'' που προηγήθηκε. Heavy riffs, ατμοσφαιρικά περάσματα στα πλήκτρα, ''κλειστοφοβικές'' καταστάσεις, μελωδικές και πιο poppy στιγμές... γενικά τα πάντα όλα δεμένα γερά μεταξύ τους. Θα ήθελα βέβαια και λίγη ψυχεδέλεια όπως στα πρώτα άλμπουμ τους αλλά δεν το κόβω. Ε καλά, θα έχει και τα γαμηστερά drums του Gavin Harrison...
Απ' ό,τι κατάλαβα η βασική ιδέα του ''The Incident'' είναι αυτό Το περιστατικό που αλλάζει τη ζωή σου ριζικά. Αυτό το ''after this, things will never be the same again''. Για τον Wilson ας πούμε είναι η απόφασή του να αφήσει την ασφάλεια (αλλά και την ρουτίνα) της σταθερής του δουλειάς και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική.
Λίγο πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ αρχίζει και η περιοδεία του συγκροτήματος σε Αμερική και Ευρώπη η οποία προς το παρόν δεν περνά απ'την Ελλάδα. (Κάτι θα γίνει δεν μπορεί... Την περίοδο '96-2005 έπαιζαν στην Ελλάδα σχεδόν κάθε χρόνο. Την μίνι εμφάνιση του Wilson με τον Ρουβά-Aviv Geffen τον περασμένο Δεκέμβρη δεν την μετράω.)
Οπότε περιμένω τον Σεπτέμβρη για να κατεβάσω το νέο άλμπουμ (μετά θα περιμένω να πέσει η τιμή του για να το αγοράσω).

(Ελπίζω την βλακεία με τις διαφορετικές εκδόσεις του άλμπουμ -special, limited, collector's- που κυκλοφορούν αφού το έχεις ήδη αγοράσει, να την γλιτώσουμε αυτή τη φορά.)

Για την ώρα:


Δεν υπάρχουν σχόλια: