Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Πως και πως!

Φέτος το καλοκαίρι περιμένω πως και πως:

1. Την καθιερωμένη επανάληψη του Ρετιρέ.
Υπνοβάτες, επαναστατημένη νεολαία, Δάκης, λαϊκάτζες που περιμένουν να πάρουν τηλέφωνο στο περίπτερο, μπαγιάτικος γύρος, σακάκια με σηκωμένα μανίκια και ένας χαρακτήρας που ονομάζεται Μίλτος Παπάρας! Πραγματικά αυτή η σειρά έχει τα πάντα!

2. Την παραδοσιακή πρόβλεψη σεισμού στη Κεφαλονιά από τον Ευαγγελάτο.
Έχει γίνει παράδοση πλέον. Κάτι σαν τα πανηγύρια τον δεκαπενταύγουστο. Το να προβλέπεις όμως σεισμό στη Κεφαλονιά (με απόκλιση κάμποσους μήνες!) είναι σαν να προβλέπεις οτι οι Scorpions θα κάνουν συναυλία στην Ελλάδα...

3. Τα καλοκαιρινά ρεπορτάζζζ (όπως το λέει η Τρέμη) του ρεπόρτερ Ιορδάνη.
Δεν ξεφεύγει τίποτα απ'τον δαιμόνιο ρεπόρτερ. Τύποι που ακολουθούν το τρίπτυχο ζελέ/μπράτσα/σαγιονάρα βοηθούν τον Ιορδάνη να βρει την miss μπικίνι (είτε αυτή φοράει μαγιό είτε όχι). Μακριά απ' τις οργανωμένες παραλίες της Μυκόνου και της Χαλκιδικής...

4. Τον γάμο του Μπουμπούκου!
Ο καιρός γαρ εγγύς! Τα έλεγαν οι γέροντες στο Άγιον Όρος και οι σοβάδες στη Κύπρο αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα έφτανε αυτή η μέρα. Τα νεφελίμ (του γένους Μπαχωμέθ) του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να αναβάλουν τον γάμο βγάζοντας φήμες πως ο Άδωνιιις είναι ξαναπαντρεμένος και άρα πόρνος κατά τον Άνθιμο. Οι καλεσμένοι θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα (γαλανόλευκο) στο γεγονός καθώς ανάμεσά τους θα βρίσκεται ο μουσιού Καρατζαφ-έρης,-ύρερ. Το ραμολίμεντο ο Πατακός να είναι καλεσμένος άραγε? Μακάρι τα κανάλια να δείξουν πλάνα από το τραπέζι που θα ακολουθήσει όπου ο Σωτήρης Πεντέλας θα ξεσηκώσει τους καλεσμένους με την επιτυχία του ''Δυνατά και Ελληνικά'' από το τελευταίο του σύμπακτο δίσκο (aka cd).

5. Τις γλυκές μπαλάντες των δύο τροβαδούρων στον Άρειο Πάγο.
Βασίλης (Τι ποιός? Ένας είναι ο Βασίλης), Πυξ Λαξ, Κατσιμιχαίοι, Μαχαιρίτσας... Κάθε βράδυ μόλις σκοτεινιάσει πιάνουν πόστο με τις κιθάρες τους στο βράχο και δεν ξεκολλάνε αν δεν φύγουν τα χελιδόνια. Εντάξει, μπορεί να παίζουν το ίδιο set list κάθε καλοκαίρι αλλά πρέπει να είναι πολύ ακομπλεξάριστα άτομα. Δεν χαμπαριάζουν μία αν και οι περισσότεροι τους πέρνουν στον μεζέ. Φέτος θέλω να ακούσω το ''Άντε σπάσε ρε μαλάκα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: