Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Μιράκολο!

Μετά τις πυρκαγιές του 2007 το οικοσύστημα της Ελλάδας βάρεσε διάλυση. Όμως οι μηχανισμοί της μητέρας φύσης βρήκαν τρόπο να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες καθώς βιβλιοθήκες φυτρώνουν στη θέση των καμένων δέντρων. Στην εικόνα 1 φαίνεται μια καρυδιά (καρυδέα η βασιλική) με τη μορφή βιβλιοθήκης σε πάρκο της Αθήνας.


Εικόνα 1: Καρυδιά-βιβλιοθήκη σε πάρκο της Αθήνας


Την άνοιξη ανθίζουν τα ράφια της με βιβλία λογοτεχνίας, μαγειρικής και περιοδικά μόδας. Έτσι, όχι μόνο ανανεώνεται το οξυγόνο της ατμόσφαιρας αλλά ξεστραβώνεται και κανένας άνθρωπος. Η εξέλιξη αυτή των δέντρων σε βιβλιοθήκες έχει ως συνέπεια την αντικατάσταση των ξυλοκόπων από επιπλοποιούς και των δασοφυλάκων από βιβλιοθηκάριους.


Εικόνα 2: Καρυδιά-καρυδιά στο ίδιο πάρκο


Ο δείκτης επικινδυνότητας παραμένει υψηλός τους θερινούς μήνες καθώς παραμονεύει η τηλεόραση με επαναλήψεις αποτυχημένων σειρών. Ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης εξακολουθεί να θεωρείται νούμερο ένα απειλή για τα νέα δέντρα-βιβλιοθήκες αφού από εδώ και πέρα θα τα κόβει για να χτίσει ''ουφάδικα''.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ειμε η τζεσυ απο την γουρνοφωλια της παναιμορφης ορυνης πηνδου και ειμε κι εγω ικωλογα(σωρρι για την ορθωγραφυα αλλα εχου τελιοσυ την α δυμοτικου), δε σκαμπαζα απο γραματτα αλλα μου αρεσαν τα ζουδια απο μικρη,στα 6 μου ημουνα νταρντανοπεδι κιεπεζα με ενα αρκουδι αλλα μουεφαγε τα κωλοκιθακια στουν κιπου και το σκοτοσα αθελα μου με μια κλοτσα το ερμο με φαγαν οι τιψεις κι εγινα ακτιβιστρια ικωλογα. Ειδα αυτουνα πουγραφυς και σε αιροτευτηκα, θελω να κανουμε μαζι αγωνες για τη φισυ αυτουνου του αλιτι με τη βιβλιοθυκι θα του τη χοσουμε στουν κωλου του ετσι μεγαλε. Θα σου στιλου κι εγω μια φωτο με μια χεστρα στο δασος, τι διαολο την εφερε εκει κανα νεφελιμ. Σε αφινου τωρα γιατι παου να αρμεξω τα ζοντοβολα φιλακια γεια